Sayfalar

Pazartesi, Şubat 01, 2010

Hamsili Pilav


İş yerinden arkadaşımız Ayça'nın marifetli ellerinden çıkan bir tarif. Biz tadına bakamadık ama çok kişi tarafından beğenildiği için hamsi mevsimi geçmeden siteye ekleyelim istedik. Tekrar ellerine sağlık Ayça ...

Malzemeler:

  • 1 kilo hamsi
  • bir çorba kaşığı tereyağ

İç malzemesi:

  • 1 baş kuru soğan
  • 2 su bardağı Pirinç (kullanılacak kaba göre pirinç miktarı arttırılabilir)
  • Zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara birber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Bir avuç maydanoz
  • Tuz

Hazırlanması:

Kuru soğanı yağda kavurup soğanlar yumuşadıktan sonra kuş üzümü ve diğer baharatların hepsi konarak biraz daha kavrulur ve pirinç konulup biraz da bu şekilde kavrulur. En son maydanoz konulur ve kaynamış su princin üzerine gelecek kadar eklenir. Bu şekilde kısık ateşte pişen iç pilav yarı pişmiş şekilde sert olmalıdır. Arzuya göre baharatlar daha fazla konulabilir.

Hamsiler kılçıkları çıkarılacak şekilde ayıklanarak kare ya da dikdörtgen borcam ya da fırın kabına altı ve yanlarına gelecek şekilde dizilir,içine pilav koyulup yanlardan hamsiler üzerine doğru örtülür ve boşta kalan kısımlara hamsiler birbirinin üzerini örtecek şekilde sık aralıklarla dizilir.   

Üzerine tereyağ küçük parçalar halinde konularak fırına verilir ve 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. 

Afiyet olsun... 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hamsili pilavinizin görüntüsü cok istah acici!

Malesef simdiye dek bir kez olsun hamsili pilav yeme imkanim olmadi. Genelde yaz tatili icin Türkiye'ye geldigimiz icin pek fazla hamsi olmuyor.

Belki bir gün kisin gelirde yeme imkanimiz olur.

Arkadasinizin ellerine saglik!

Selam ve sevgiler

Kübra dedi ki...

Ay bayılırım, ellerinize sağlık, ne de güzel olmuştur şimdi oo...
sevgiler

Neşeli Sesler dedi ki...

Ooohhh çok güzel olmuş. Ayça nın ellerine sağlık. Herkes böyle muntazam yapamaz ...

Sevgilerimle.