Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 17, 2010

Çamur Kek



Tarifini evdeki kitaplarımdan bakarken gördüm. Fakat epey değişiklik yaptığım için kendi yaptığım halini yazıyorum buraya.
Edit: Bu tarifi yazarken annem hadi yap da yiyelim çamur çamur dedin, bakalım nasılmış bu çamur kek diyince kalkıp bir daha yaptım. Şu anda fırında pişiyor :)..

Malzemeler:
  • 70 gr tereyağı+yarım su bardağı zeytinyağı
  • 150 gr bitter çikolata
  • 1 bardak toz şeker
  • 250 ml sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:

Yağ, çikolata, şeker, su, nescafe ve sütü hafif ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştırın ve bir kenarda ılınmasını bekleyin. Yumurtaları hafifçe çırpın. Çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyerek karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu sıvı karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş 26 cm kelepçeli kalıba veya borcama dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dk pişirin.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

İsmi hoş olmasada görüntü süper tadıda eminim öyledir..Sevgiler.

şule dedi ki...

Mine bu kek Amerika'nın ünlü keki. Missisipi nehrinin çamurundan esinlenerek yapılmış :) O yüzden adı çamur kek.. Denersen beğeneceğini düşünüyorum..